Logo_Jannyvos_Okergeel

Interesse in kunst?

+31 (0)6 - 33 95 02 44
info@jannyvoskunst.com

header Richard Smeets

Over Janny

Kunst dichtbij

Bij ons thuis was het niet standaard. Mijn vader was antiekverzamelaar en elke muur hing vol met kunst, van alles door elkaar. Hij nam me vaak mee op zoektocht, waardoor ik breed georiënteerd werd. Hij heeft me geleerd om van mooie dingen te houden.

Ik bivakkeer graag tussen kunst. Naar kunstbeurzen gaan, musea bezoeken, bladeren in kunstmagazines: kunst raakt. Het maakt mijn leven mooier.

Kunst in uitvoering

Ik begon bij een bekende kunstuitleen als verantwoordelijke voor de collectiewisselingen. Ik kroop in de huid van uiteenlopende klanten: kunstkenners en niet-kenners. De speurtocht naar werken die voldeden aan hun wensen, gaf me veel voldoening en hierin wilde ik me verder ontwikkelen.

Ik ervaarde dat een kunstwerk heel sfeerbepalend is en een ruimte kan maken of breken. Ik specialiseerde me in het geven van kunstadvies voor bedrijven en instellingen bij een kunstgalerie in Breda. Aan een half woord had ik genoeg om kunst te vinden die paste bij de verwachting van de klant. Hier bouwde ik een groot en gevarieerd netwerk in de kunstwereld op.

Ik beleefde veel plezier aan mijn eerste ‘eigen’ expositie bij Vitrapoint in Amsterdam met een aantal zeer getalenteerde kunstenaars. Klanten stimuleerden me om een eigen kunstadviesbureau te starten en in 2008 startte ik dan ook met Janny Vos Kunst.

Kunst is verbinding

Een aantal jaren later deed ik een geslaagde try-out bij de Belgisch woninginrichter Luxor: kunstenaars exposeerden live met hun kunstwerken in een toonzaal om publiek te trekken en tot aankopen te verleiden.

Ik zag leuke gesprekken ontstaan, omdat je altijd een mening hebt over een kunstwerk. Ideaal om nieuwe contacten te leggen. Ik besloot het begrip events daarom breder te trekken en zo passeerden de afgelopen jaren tentoonstellingen bij golfclubs, netwerkevents omlijst door kunst, Kunstig tafelen en wijnproeverijen, artistieke omkadering van het Automotive Luxury Event, landgoedfairs en ondersteuning van serviceclubs. Op deze manier breng ík kunst bij de mensen op exclusieve evenementen en brengt kúnst mensen dichtbij elkaar.

Ik breng ook graag klant en kunstenaar dichter bij elkaar. Door de kunstenaar te laten vertellen hoe een kunstwerk tot stand is gekomen en welke bedoeling hij ermee heeft, krijgt het kunstobject een diepere betekenis en ontstaat er een binding mee.

Toppunt van kunst, binding en emotie is hierbij een Kunstwerk van Herinneringen. Een kunstwerk dat speciaal gemaakt wordt van aandenkens aan een persoon. Ongelooflijk welke schoonheid daaruit ontstaat. Iedere keer maakt dat weer diepe indruk op de ontvanger en krijg ik een brok in mijn keel. Zó mooi kan kunst zijn.

Kunst verbindt, kunst troost, kunst laat je verwonderen. Mijn passie voor kunst wil ik dan ook heel graag delen met u, op een event, in het bedrijf of bij u thuis en in een Kunstwerk van Herinneringen.